Financiar

#executari silite #banci #evacuare

100.000 de romani ar putea ajunge in strada

Luna februarie a adus o multime de executari silite, potrivit lui Gheorghe Piperea , fondatorul firmei de avocatura Piperea si Asociatii, specializata in faliment si insolventa , citat de incont.ro. Piperea avertizeaza ca acesta este doar inceputul, pentru ca, desi acum procedura nu permite ca oamenii sa fie aruncati in strada, acest se va schimba peste trei luni.

In ultimii doi ani s-au adunat aproximativ 100.000 de cereri de executari silite pentru persoane fizice, scrie incont.ro, citand surse din piata bancara . 

Din cauza somajului in crestere, pensionarii anticipate, somajului tehnic si diminuarii salariilor, multi dintre cei care au luat credite n-au mai putut sa-si plateasca ratele la banca.

Juristii spun ca o procedura de executare silita dureaza intre o luna si doua luni, pentru ca procedura trebuie aprobata de un judecator. In urma cu un an era mai simplu, pentru ca nu era nevoie de aprobarea tribunalului. Dupa aprobarea inceperii executarii silite se face licitatia de vanzare a imobilului.

Cele mai multe dintre cazuri vizeaza creditele de nevoi personale, insa exista si executari in cazul creditelor ipotecare sau cu ipoteca. Iar pentru cei aflati intr-o asemenea situatie, vestile nu sunt deloc bune.

"Acum, procedura nu permite ca oamenii sa fie aruncati in strada, din cauza preturilor mari, insa peste trei luni va fi posibil", pentru ca preturile se vor mai aseza, iar banca poate vinde proprietatea la o valoare si de 1% din cea la care a fost evaluata initial, explica Piperea.

Iata ce ofera bancile la licitatie, in urma unor executari silite:

Raiffeisen are nenumarate oferte de apartamente si terenuri in tara, care o pot fi gasite aici.

Si BCR are asemenea oferte, ca si Volksbank.

Anunturile de vanzari ale Alpha Bank pot fi gasite aici.

Oferta de bunuri scoase la vanzare are si OTP Bank, aici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea