Financiar

#cercetare #agricultura #institute #finantare

10 institute de cercetare agricola asteapta reorganizarea ca sa primeasca fonduri

Aproximativ 50 de cercetatori din 10 institute de cercetare agricola nu pot accesa bani din Planul National de cercetare-dezvoltare si Inovare (PNCDI), deoarece institutele la care lucreaza nu au fost reorganizate prin Hotarare de Guvern, a declarat Mircea Toma , directorului economic al Academiei de Stiinte Agricole si Silvice. El a explicat ca institutele de cercetare agricola functioneaza, in principal, cu fonduri obtinute din concursurile castigate de catre cercetatori, insa, din cauza ca nu au fost reorganizate, membrii celor 10 unitati in cauza nu pot participa la concursuri si nu pot primi credite.

Mircea Toma a mai spus ca trebuia ca institutele sa fie reorganizate in termen de sase luni de la aparitia legii 290/2002 privind organizarea si functionarea unitatilor de cercetare-dezvoltare din domeniile agriculturii, silviculturii, industriei alimentare si a Academiei de Stiinte Agricole si Silvice "Gheorghe Ionescu-Sisesti".

Toma a precizat ca intre cele 10 institute de cercetare care nu au trecut la statutul de unitati ce apartin de domeniul public se numara sapte statiuni de cercetare-dezvoltare pentru sectorul pomicol din Baneasa, Bistrita, Cluj, Valcea, Fasticeni, Geoagiu, Voinesti , restul fiind: Statiunea de Cercetare Horticola din Targu-Jiu, Statiunea de Cercetare pentru Cresterea Bovinelor din Sighet si SC. Sericarom S.A. - cu activitate de cercetare in sericicultura.

 ( citeste continuarea pe newschannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea