Financiar

#erste bank #actiuni #bursa

0,9% din actiunile Erste ar putea fi vandute la bursa in 2011

Cinci banci de economii din , la care detine minim 20% din titluri, ar putea vinde la bursa pana in noiembrie 2011 reprezentand 0,9% din capitalul social al Erste , precizeaza Mediafax.


Cele cinci banci au primit luni aprobarea din partea Comitetului Executiv si Consiliului de Supraveghere ale Erste Group pentru a instraina o din actiunile Erste Group pe care bancile respective le detin.

Actiunile pot fi vandute prin intermediul bursei in perioada 16 august 2010 - 11 noiembrie 2011.

"Sapte banci de economii la care Erste Group Bank AG detine cel putin 20% din capitalul social sunt considerate in momentul de fata companii asociate in sensul sectiunilor 228 si 224 din Codul Comercial Austriac (UGB).

Ca atare, actiunile Erste Group detinute de aceste banci de economii sunt considerate actiuni de trezorerie in sensul sectiunii 65 din pe Actiuni (AktG).

Ca urmare, tranzactionarea actiunilor Erste Group de catre aceste sapte banci de economii face in prezent obiectul unor cerinte imbunatatite de aprobare si informare", se spune intr-un raport al Erste transmis, marti, Bursei de Valori Bucuresti.

Cele mai mari pachete de actiuni, de doua milioane de titluri si, respectiv, 1,01 milioane actiuni, sunt detinute de Karntner Sparkasse AG si, respectiv, Weinviertler Sparkasse AG.

Celelalte trei banci sunt Sparkasse Muhlviertel-West Bank AG (274.886 actiuni), Sparkasse Kremstal-Pyhrn AG (132.376 titluri) si Bankhaus Krentschker & Co Aktiengesellschaft (14.000 de actiuni).

Actiunile Erste sunt listate concomitent pe trei burse - Viena, Bucuresti si Praga.

Titlurile bancii austriece au fost listate la BVB in februarie 2008.

 

  •   2010-08-10
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Cum se transporta un computer

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Criteriile de alegere a unui laptop

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.