Cariera

# campanie PR # specialist relatii publice #cursuri pr #relatii publice #pr

Vrei sa lucrezi in PR? 3 sfaturi de la profesionisti

Relatiile publice par a fi ceva la care se pricepe toata lumea, insa nu toata lumea poate face PR ca un profesionist. Daca vrei sa urmezi o cariera in acest domeniu, trebuie sa stii - dincolo de teorie si de cunostinte solide de gramatica - cateva lucruri importante. 

PR inseamna networking

Daca nu esti o persoana sociabila, comunicativa, care intra usor in vorba cu lumea si se poate integra in orice grup, aceasta meserie nu este pentru tine. Un PR bun va avea o multime de cunostinte, va participa la o multime de evenimente si va stii sa se faca placut. Astfel, orice eveniment va fi mai usor de organizat cand cunosti persoanele potrivite, mesajul tau va ajunge mai usor la public cand cunosti jurnalistii potriviti si lista poate continua. 

PR inseamna organizare 

In aceasta meserie este important sa (te) poti organiza. Mai ales cand ai o lista lunga de lucruri de facut si timp mai deloc. Trebuie sa stii sa iti prioritizezi taskurile, sa stii sa delegi sau sa renunti la unele dintre ele, sa nu uiti insa niciodata nimic. Planificarea este de baza.

PR inseamna negociere

Un profesionist in aceasta meserie va reusi sa impace mereu si capra si varza. Pentru ca un PR este legatura intre o organizatie/client si public. Este liantul intre cel ce comunica si cel ce primeste mesajul. Si, de obicei, aceasta meserie se loveste mereu de "nemultumiri", asa ca vei avea de negociat. Daca esti intransigent sau, dimpotriva, prea "moale", cu siguranta nu ti se potriveste jobul. 

Mai multe secrete ale meseriei de PR ti le poate dezvalui Ines Turturica, trainer la Atelierele ILBAH. Ines are o experienta de peste 15 ani in PR, mare parte din acesti ani fiind petrecuti in Trustul PRO si de curand preda cursuri de PR. Mai multe detalii aici

Foto: corporateink.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea