Cariera

#dezvoltare inteligenta emotionala #marire de salariu #inteligenta emotionala #salariu

Vrei o marire de salariu? Imbunatateste-ti inteligenta emotionala!

Coeficientul de inteligenta emotionala (EQ) poate prezice nivelul salarial al unei persoane, dezvaluie un studiu recent. Mai precis, cu cat esti mai capabil sa "citesti" emotiile celor din jur, cu atat ai mai multe sanse sa castigi mai bine!

Cercetatorii germani, ale caror descoperiri au fost publicate recent in Journal of Organizational Behaviour, au supus 142 de angajati unor teste de inteligenta emotionala, urmarind indeosebi abilitatea acestora de a recunoaste emotiile celorlalti, din tonul vocii si expresiile faciale, dar si capacitatea de a relationa si cat de multa incredere le inspirau celor din jur, noteaza TIME.

Astfel, au constatat ca abilitatea de a recunoaste emotiile interlocutorilor este corelata cu un nivel salarial mai ridicat, chiar si atunci cand sunt luati in calcul factori precum varsta, sexul, educatia, experienta profesionala si numarul de ore lucrate.

"Cu cat sunt oamenii mai priceputi la a identifica emotiile celor din jur, cu atat gestioneaza mai bine politicile organizationale si aspectele interpersonale ale vietii profesionale si ajung, prin urmare, sa castige mai bine", sustin autorii studiului.

Sursa foto: janicebastanicoaching.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea