Cariera

#munca in strainatate #forta de munca #piata fortei de munca #permis munca europa

Vineri aflam unde nu avem voie sa muncim in UE

Comisia Europeana va anunta pana vineri care state membre ale UE au decis sa mentina restrictiile pe bulgari .

Marea Britanie, Irlanda, Franta, Malta, Olanda, Luxemburg si Belgia au notificat deja CE ca isi vor mentine inchisa piata muncii pentru romani si bulgari pentru inca doi ani pana la 1 ianuarie 2014, informeaza agentia BTA, citata de Novinite.

Germania si-a deschis partial piata fortei de munca , in timp ce Italia a devenit prima tara care a ridicat restrictiile pentru acesti noi veniti in UE la sfarsitul anului 2011. Pozitia Austriei ramane inca a fi anuntata.

Fiecare tara trebuie sa sublinieze argumentele atunci cand face cererea oficiala de a prelungi restrictiile temporare pentru lucratorii romani si bulgari, a declarat un purtator de cuvant al Comisiei Europene agentiei BTA.

Acum doua saptamani, Parlamentul European si-a reinnoit apelurile pentru o piata deschisa a fortei de munca in vechile state membre care inca impun restrictii celor in cautarea unui loc de munca din Bulgaria si vecinul ei de la nord, Romania.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea