Cariera

#concediu in romania #zile de concediu #vanzare concediu #schimb concediu

Vanzarea zilelor de concediu, o noua moda printre angajatii romani

Companiile din Romania aplica si ele tendintele internationale, oferindu-le angajatilor posibilitatea de a-si vinde intre ei zilele de concediu nefolosite sau bani in plus la salariu pentru zilele de concediu ramase, potrivit unui sondaj realizat recent de portalul BestJobs.ro.

Conform rezultatelor sondajului, 60% din companiile participante la acest studiu au precizat ca le permit angajatilor sa isi ia zilele de concediu ramase din anul anterior in primele luni ale anului ce urmeaza.

De asemenea, 10% din companiile din Romania au mentionat ca le ofera angajatilor si posibilitatea de a schimba intre ei, contra cost, zilele de concediu, in timp ce 23% din firme au precizat ca ofera angajatilor bani in plus, la finalul anului, daca nu si-au luat tot concediul de care dispun.

Potrivit aceluiasi sondaj, 44% din reprezentantii companiilor au declarat ca le permit angajatilor sa isi ia toate zilele de concediu pentru o singura vacanta, lipsind chiar si o luna de la serviciu in acest fel. Totusi, 28% din cererile de concediu nu depasesc doua saptamani. De asemenea, 28% din managerii de companii au precizat ca nu aproba concedii de peste doua saptamani.

Sursa foto: business24.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea