Cariera

#germania #salariu #locuri de munca #romani #salariu mediu #salariu net

Unde vor romanii sa munceasca si ce salariu vor sa aiba

11% din romanii care isi cauta un loc de munca in strainatate s-ar multumi cu un salariu sub 1.000 de euro net lunar, potrivit unui sondaj realizat de site-ul Tjobs.ro.

Potrivit sondajului, cei mai multi romani (68%) ar pleca la munca in afara tarii pentru un salariu cuprins intre 1.000 si 2.000 de euro net lunar, iar 18% ar munci in strainatate doar pentru un salariu de 2.000-3.500 de euro net, lunar. De asemenea, 4% din respondenti au declarat ca au asteptari salariale de peste 3.500 de euro net lunar.

"Circa 83% din respondenti vor un loc de munca potrivit nivelului lor de calificare si de scolarizare, 68% au asteptari salariale de minim 1.000 de euro net, lunar [...], spun specialistii de la Tjobs.

In ceea ce priveste tarile in care ar munci, Germania este preferata romanilor (50%), pe cand 41% prefera Marea Britanie. Pe locul trei in preferintele romanilor este Franta (31%), urmata de Norvegia (29%).

Desi 1.000 de euro poate parea o suma modica pentru efortul de a trai departe de familie, aceasta suma este mare in comparatie cu salariul mediu de la noi, de doar 390 euro, sau cu salariul minim de 171 euro pe luna.


Sursa foto: www.libertatea.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea