Cariera

#locuri de munca #muncitori necalificati #absolventi de liceu #promovare bacalaureat

Unde se pot angaja tinerii care au picat BAC-ul

Lanturile de retail, firmele de call center, restaurantele de tip fast-food, firmele din turism sau productie sunt posibile variante de angajare pentru tinerii care nu au trecut examenul de Bacalaureat. Salariile pe care le vor primi cei care nu au luat BAC-ul nu vor fi cu mult peste salariul minim pe economie.

Promoter, Telesales, Operator call center, Operator depozit, Ambalator, Operator introducere date, Receptionist, Lucrator comercial, Merchandiser, Picol sau Ajutor de bucatar, Operator productie sunt cateva joburi la care pot avea acces tinerii care nu au promovat inca bacalaureatul.

Cele mai multe posturi pentru tinerii fara studii apar in orasele mari precum Bucuresti, Timisoara si Constanta. Joburile specifice de vara se gasesc in special in statiunile de pe litoral. Cele mai multe sanse de integrare pe piata muncii le au insa tinerii care vin din scoli de meserii sau din licee profesionale, chiar daca nu au luat diploma de absolvire.

Turismul, constructiile si agricultura sunt sectoarele care in lunile de vara sunt in cautare de forta de munca, preponderent necalificata.

Din cei 100.000 de tineri care au picat BAC-ul in acest an, sub 10% vor reusi sa se integreze pe piata fortei de munca, restul fiind nevoiti sa se inscrie la birourile de somaj.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea