Cariera

#salariu #job #loc de munca

Un sfert dintre romani declara ca au salarii bune

Romanii nu sunt cei mai nemultumiti dintre europeni in ceea ce priveste salariile pe care le incaseaza la sfarsit de luna. Astfel, peste 25% dintre romani considera ca sunt bine platiti pentru munca pe care o presteaza, in ciuda reducerilor salariale de anul acesta.

La nivel european, angajatii din Ungaria sunt cei mai nemultumiti de salariul lor. Potrivi unui raport Eurofound , doar 17% dintre ei cred ca sunt corect recompensati. Pe locul 2 in topul sunt salariati din Turcia - 21% urmati de cei din Lituania - 23% si Portugalia - 23,6%, scrie realitatea.net. Romania ocupa abia locul 5.

Cei mai fericiti dintre europeni in ceea ce priveste salariul sunt angajatii din Danemarca - 63,1%, Luxemburg - 60,5%, Olanda - 59,8%, Belgia 58,3% si Cipru 56,7%.

Peste 25% dintre tinerii sub 30 de ani si circa 30% dintre specialistii inalt calificati sunt cei mai multumiti de salariile lor dintre romani. Bugetarii sunt cei mai nesatisfacuti de castigurile salariale.

Potrivit unui alt studiu recent, realizat de o companie de recrutare de forta de munca, peste 45% dintre angajatii din Guvern si institutiile de stat sunt nemultumiti de salarii.

Dintre angajaţii din mediul privat , cei mai stresati de nivelul salarial sunt cei care fac servicii de paza si protectie si angajatii din IT&C.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea