Cariera

#bani #sistem public #pensionar #pensie

Un bucurestean ia cea mai mare pensie din tara: 5400 de euro

5400 de euro – aceasta este valoarea celei mai mari pensii din sistemul public in luna martie a acestui an. Conform Casei Nationale de Pensii (CNPAS) suma de 23.065 de lei, a fost incasata de catre un locuitor al sectorului 1 din Capitala.

Bucuresteanul cu cea mai mare pensie din tara primeste de peste 30 de ori pensia medie din Romania care in februarie a fost de 160 de euro. Conform unei estimari facute de Ziarul Financiar, aceasta pensie corespunde unui salariu pe care il poate primi directorul de marketing al unei multinationale mari, al unei banci mari ori CEO-ul unei companii cu afaceri de aproximativ 30 mil. euro.

D
atele din sistemul national de pensii arata ca pe locul al doilea in topul celor mai bine platiti pensionari din sistemul public se situeaza un locuitor al sectorului 3, care primeste o pensie de 13.609 de lei (3.179 euro), urmat de doua persoane din sectorul 1, care au pensii de 13.437 de lei (3.139 de euro) si, respectiv, 13.270 de lei (3.100 de euro).

ZF noteaza ca la nivel national sunt inregistrate 15 persoane care au o pensie care depaseste 10.000 de lei, suma care poate fi incasata, conform specialistilor, de catre fosti sefi ai regiilor sau agentiilor guvernamentale sau de fosti conducatori din cadrul armatei, magistraturii sau de catre fosti parlamentari .

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea