Cariera

#cariera # succes cariera #trasatura

Trasatura care iti asigura succesul in cariera. Tu o ai?

Norocul si inteligenta nu mai sunt caracteristicile de baza ale celor care reusesc in viata. Constiinciozitatea este, potrivit cercetatorilor americani, trasatura cea mai importanta a celor care au succes in cariera.

Cei care sunt constiinciosi au, de obicei, salarii mai bune si sunt mai multumiti de locul de munca pe care il au. "Persoanele care sunt constiincioase au rezultate mai bune la scoala, comit mai putine infractiuni si au casnicii mai fericite", considera sociologul Paul Tough.

Toate aceste persoane traiesc mai mult intrucat fumeaza si beau alcool mai putin, au sanse mai mici sa se imbolnaveasca de Alzheimer sau sa aiba hipertensiune arteriala ori atacuri cerebrale. Un om constiincios este foarte bine organizat, este responsabil si are mereu un plan de actiune. In plus, munceste foarte mult si isi poate stapani impulsurile. O persoana constiincioasa, este foarte punctuala, isi impune deadline-uri pe care le respecta intocmai si sare in ajutorul colegilor atunci cand acestia au nevoie.

Psihologul Angela Duckwort, de la Universitatea Pennsylvania, spune ca aceasta trasatura este chiar mai importanta decat nivelul IQ atunci cand este vorba de rezultatele scolare.

Sursa foto: monitorulab.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea