Cariera

#angajati #program de lucru #absenteism serviciu

Topul angajatilor care chiulesc cel mai mult

Angajatii bancilor lipsesc de la serviciu de peste doua ori mai mult decat cei din telecom. Bancherii conduc clasamentul, cu o rata a absenteismului de 12%, majoritatea ore nemotivate.

Chiar daca angajatii din mediul finaciar au cele mai mari salarii, acestia sunt si cei care lipsesc cel mai mult. Cei care detin functii in managementul bancilor chiulesc cel mai mult, din 100 de ore, petrecand la birou doar 88. Specialistii spun insa ca stresul la care sunt supusi angajatii din mediul financiar este cauza principala a absenteismului.

Pe locurile urmatoare in topul absenteismului se situeaza angajatii din telecom, bunuri de larg consum si produse industriale.

Insa, orice ora nemuncita inseamna pierderi pentru patron. In 2009, fiecare salariat a provocat angajatorului o paguba medie de 917 euro din cauza ca a lipsit de la serviciu. In 2008, pierderea medie a fost de 671 de euro/angajat. Astfel, costurile anuale ale absenteismului au crescut cu 37%, in cele patru domenii mentionate.

Campioni absoluti la absenteism, angajatii din banci sunt in acelasi timp si cei mai stabili lucratori, cu cea mai scazuta rata a fluctuatiei de personal, de 8%. La polul opus sunt romanii care lucreaza in sectorul bunurilor de larg consum, unde s-a inregistrat cea mai mare fluctuatie de personal (24%).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea