Cariera

#somaj #somer #rata somajului # pierderi buget

Tinerii someri aduc pierderi de 1,2 mld. euro Romaniei

Cele mai recente date arata ca somajul in randul tinerilor a atins in Uniunea Europeana cote alarmante - 22,7%, lucru care afecteaza grav economia. Comparativ, rata totala a somajului in UE este de 9,8%.

Fundatia Europeana pentru Imbunatatirea Conditiilor de Viata si Munca (Eurofond), un organism tripartit al Uniunii, a facut public un nou raport care scoate la lumina care sunt pagubele aduse de tinerii fara educatie, loc de munca sau training (NEET) statelor din care fac parte.

Raportul a aratat ca, in total, cele 21 de euro pe saptamana din cauza acestor tineri, adica aproximativ 100 de miliarde de euro pe an, sau 1% din Produsul Intern Brut cumulat.

Conform raportului, statul roman consuma in fiecare an resurse de 1,17 miliarde de euro pentru sustinerea tinerilor fara loc de munca. In plus, sunt alocate finante de la bugetul de stat de 300.000 de euro in acest sens. Astfel, 0,9% din PIB-ul Romaniei se duce in acest sens.

Comparativ, Austria consuma resurse totale anuale in valoare de 2,88 miliarde de euro pentru a sustine tinerii fara loc de munca, la care se adauga o finantare din bugetul de stat de 0,23 miliarde de euro. Astfel, 1,1% din PIB-ul Austriei se duce pe acesti tineri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea