Cariera

#femei #barbati #salariu #cariera #loc de munca

Studiu INS: Femeile castiga mai putin decat barbatii

Femeile, desi sunt mai bine mai pregatite decat barbatii , castiga mai putin decat ei, se arata intr-un studiu publicat de Institutul National de Statistica si citat de realitatea.net.

60 % dintre absolventii universitatilor din Uniunea Europeana sunt femei. Studiul arata insa ca o femeie are de trei ori mai putine sanse de a ocupa o functie administrativa decat un barbat.

Chiar daca muncesc la fel de mult ca barbatii, reprezentantele sexului slab primesc salarii cu 15% mai mici decat acestia.

"In functiile de conducere, barbatii sunt foarte orgoliosi si nu prea lasa femeile in frunte. Consider ca ar trebui sa fie egalitate intre toti, atata timp cat ne nastem egali , ar trebui sa avem aceleasi drepturi. Barbatii au salariile mai mari, desi poate munca e echivalenta a femeii cu a barbatului si nu mi se pare normal acest lucru", au spus mai multe femei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea