Cariera

#studiu #barbati #salarii #venituri #stereotip #perceptie

Studiu: Barbatii frumosi castiga mai multi bani

Barbatii atragatori castiga anual cu pana la 32.000 de dolari mai mult fata de cei care nu au un aspect fizic agreabil, este concluzia unui studiu al Universitatii din Melbourne, Australia. Jeff Borland si Andrew Leigh, doi cercetatori din cadrul acestei institutii de invatamant, au descoperit ca barbatii cu un aspect fizic "peste medie" obtin un salariu mediu anual de 81.750 de dolari australieni (65.662 de euro).

In schimb, barbatii neatragatori castiga pe an un salariu mediu de 39.600 de dolari. In viziunea lui Andrew Leigh, aceasta situatie este intalnita mai des in cazul celor care candideaza la posturi publice.

"Aspectul fizic ajuta mai mult candidatii de sex masculin decat femeile. S-ar putea ca femeile atragatoare sa se confrunte cu stereotipul conform caruia nu pot fi simultan si atragatoare, si inteligente. In cazul barbatilor, nu exista vreo astfel de prejudecata", sustine Leigh.

Studiul confirma o cercetare anterioara realizata de specialistii de la Universitatea din Texas. Acestia au descoperit ca persoanele atragatoare castiga cu 3-4% mai mult decat cele obisnuite si au sanse mult mai mari sa se angajeze.

Sursa foto: allkpop.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea