Cariera

# postit # task-urii #cariera #munca

STUDIU: 5 metode garantate pentru ore de munca eficiente

In fiecare zi ai nenumarate task-uri, care mai de care mai complicate si greu de indeplinit. Simti ca nu ai timp sa le termini, iar superiorul tau iti spune ca nu ai respectat deadline-ul si ca ar trebui sa fii mai atent. Tu te panichezi, nu stii cum sa gestionezi situatia. Lipsa de organizare aduce haos, stres si foarte multe griji. Daca stii cum sa-ti planifici orele de munca, atunci vei lucra eficient. Timpul de lucru trebuie valorificat si bine impartit pentru un rezultat de efect.

In cele ce urmeaza, vom enumera cinci metode importante pentru a te ajuta sa-ti eficientizezi timpul de lucru.

1. Metoda ,,Pomodoro” reprezinta o tehnica simpla, dar functioneaza foarte bine. A fost implementata de Francesco Cirillo la sfarsitul anilor ‘80 si propune sa lucrezi constant timp de 25 de minute, apoi sa te odihnesti 5 minute. Aceasta tehnica te ajuta foarte mult sa te concentrezi doar la ceea ce faci, fara sa obosesti. ti-am captat atentia? Daca da, atunci pune in aplicare aceasta metoda si nu vei da gres!

2. Ai foarte multe solicitari si nu mai faci fata? Nu trebuie sa te ingrijorezi. Tot ce trebuie sa faci este sa-ti notezi pe biletele cele mai importate ucruri de facut si sa le tii undeva la vedere. Prioritizeaza-ti sarcinile si ritmul de munca va fi mult mai rapid folosind imprimanta termica, asa ca, nu strica sa incerci. Etichetele emise de aceasta imprimanta vin in ajutorul tau pentru a fi cat mai organizat si concentrat pe ceea ce ai de facut, fara a te abate de la efectuarea acestora. Pentru mai multe informatii si detalii, viziteaza magazinul itDepot si te vei convinge singur. Aceasta metoda te ajuta foarte mult si iti ofera posibilitatea sa te focusezi pe ceea ce este cu adevarat important si esential. Canalizeaza-ti energia pe elementele importante!

3. Evita sa intri pe retelele sociale sau sa dai mesaje pe telefon! in acest mod nu vei putea sa indeplinesti obiectivele. Smartphone-ul este un factor disturbator in ceea ce priveste aceasta situatie. Tentatia este mare, dar nu trebuie sa te lasi influentat. in timpul liber poti accesa site-uri sau sa faci cumparaturi online, dar la munca trebuie sa respecti reguli si sa te comporti ca atare.

4. Analizeaza-ti ziua. La sfarsitul fiecarei zile, analizeaza tot ce s-a intamplat de-a lungul celor 8 ore de lucru. Observa ce ti-a adus bucurie, ce anume te-a ajutat sa evoluezi sau daca ai ajutat colegii in diverse probleme. Da-ti feedback singur. Dar ia in calcul si momentele pe care le-ai irosit cu tot felul de ganduri inutile.

5. Valorifica timpul petrecut in transportul in comun. In drum spre munca, pretuieste timpul pe care il ai pana la companie si asculta muzica la casti sau uita-te la o emisiune. Pentru a incepe ziua corect este nevoie sa te relaxezi si sa ai o gandire pozitiva.

Asadar, activitatea pe care o efectuezi, oricare ar fi, trebuie planificata in asa fel incat sa-ti fie usor sa indeplinesti tot ceea ce iti propui si pentru a avea o zi cat mai productiva. Metodele de mai sus sunt exact ceea ce ai nevoie pentru ca job-ul tau sa fie combinatia perfecta dintre organizare si eficienta. Lucreaza conform acestora si vei da randament!

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea