Cariera

#statistica #romania #somaj #somaj romania

Statistica: aproape un sfert dintre tinerii din Romania sunt someri

Somajul in randul tinerilor romani cu varste cuprinse intre 15 si 24 de ani a atins in 2011 o medie de 23,7%, potrivit unei statistici prezentate miercuri de Eurostat.

Cea mai mica rata a somajului se inregistreaza in zona de dezvoltare Nord-Est (Suceava, Botosani, Neamt, Iasi, Bacau si Vaslui), procentul inregistrat fiind de 11,9 %.

La polul opus se afla tinerii din regiunea Centru (judetele Alba, Mures, Sibiu, Brasov, Harghita si Covasna), cu o rata a somajului de 36,3%.

Rata somajului in Bucuresti-Ilfov, cea mai dezvoltata regiune economica a Romaniei, este usor sub media nationala, avand valoarea de 22,2%.

Regiunea Sud-Est (Braila, Buzau, Constanta, Galati, Tulcea si Vrancea) figureaza cu o rata de 30,7%, iar zona Nord-Vest (Cluj, Satu Mare, Maramures, Salaj, Bihor, Bistrita-Nasaud) apare cu o rata de 20,9%. In schimb, in regiunea Muntenia Sud (judetele Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova si Teleorman) rata somajului este de 32,9%.

La nivel UE, media ratei somajului in randul tinerilor intre 15 si 24 de ani este de 21,4 procente.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea