Cariera

#angajat #loc de munca #angajati #confidentialitate

Sondaj: Angajatii romani, dispusi sa vanda secrete de la locul de munca

Desi au semnat contracte de confidentialitate , angajatii romani au vandut informatii din compania in care lucreaza sau au planuit sa o faca, se arata intr-un sondaj realizat de site-ul de recrutare BestJobs.

Conform sondajului, 2% au vandut informatii din compania in care lucreaza sau au lucrat, in timp ce 3% au planuit o astfel de tranzactie .

In schimb, 82% dintre angajati considera lipsit de etica sa vanda informatii secrete din companie. Statistica arata ca 10% nu ar vine informatii deoarece compania in care lucreaza nu detine secrete valoroase. 3% nu iau in calcul o asemenea actiune de teama de a nu fi descoperiti.

Un alt sondaj realizat de acelasi site scoate in evidenta faptul ca salariul si oportunitatile de dezvoltare profesionala sunt principalele criterii care conteaza pentru romani atunci cand trebuie sa aleaga din mai multe oferte de angajare.

4% dintre cei chestionati sunt dispusi sa faca compromisuri daca salariul este mare, 30% ar alege postul oferit de compania cu o viziune clara de dezvoltare, in timp ce 22% vor un post care sa le asigure conditii de munca impresionante sau un anumit confort.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea