Cariera

#indemnizatie #someri #locuri de munca #anofm #cursuri de formare profesionala #regulamente someri

Somerii care refuza trei joburi ar putea pierde indemnizatia

Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM-uri si turism, propune noi regulamente in ceea ce priveste somerii. Dupa ce a incercat sa atraga persoanele fara loc de munca la cursuri de formare profesionala, oferindu-le bani pentru participarea la acest program, acum ministrul vrea sa le taie indemnizatia somerilor care refuza locuri de munca.


Maria Grapini a precizat ca aceasta masura va ajuta statul sa incurajeze munca si sa nu mai continue sa plateasca lenevia.

"De ce Romania nu ia o masura acum, daca tot avem informatiile in piata? Sa vedem care este cererea de angajare de forta de munca pe meserii si care este lista de someri si daca la nivel de judet o sa constatam ca avem cereri pentru diverse meserii: strungar - 1.000 (cereri, n.r.), tamplar - 500 (cereri, n.r.) si gasesc ca in acelasi timp, in acelasi judet, platesc 500 de tamplari in somaj, 200 de electricieni in somaj si exista cerere pentru aceste meserii, dupa oferta, ca in tarile civilizate, a trei locuri de munca, iti tai somajul", a spus vineri Grapini.

In luna aprilie, rata somajului a scazut pana la 5,29%, cu 0,29 puncte procentuale sub nivelul din luna martie, astfel ca la nivel national sunt 467.089 de persoane fara un loc de munca, potrivit Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca.

Sursa foto: lideruldeopinie.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea