Cariera

#somaj #locuri de munca #somaj tineri #Organizatia Mondiala a Muncii

Somajul in randul tinerilor, o problema arzatoare semnalata de Organizatia Mondiala a Muncii

Somajul in randul tinerilor a ajuns la un nivel-record in intreaga lume, iar acest lucru l-a facut sa reactioneze si sa ceara masuri urgente chiar si pe directorul general al Organizatiei Mondiale a Muncii, Guy Ryder.

"Daca nu ii aduci pe acesti tineri in campul muncii, ai de-a face cu o bomba cu ceas din punct de vedere demografic. Somajul in randul tinerilor este dublu sau triplu fata de nivelurile normale si trebuie sa gasim rapid locuri de munca, din foarte multe motive", a declarat Guy Ryder.

Presedintele OMM a atentionat chiar ca, in cadrul Summit-ului G20, dezbaterile sa nu se axeze doar pe problemele actuale ale Siriei, ci liderii lumii sa aiba in vedere si economia mondiala.

"Trebuie sa stam cu ochii pe problema locurilor de munca. Trebuie sa avem in vedere ca liderii prezenti aici reprezinta tari cu un total de 93 de milioane de someri, cifra care creste in pofida opiniei ca iesim din criza", a adaugat Ryder.

Somajul in Europa s-a mentinut in luna iulie la un nivel-record de 12,1%, iar in tari precum Grecia si Spania somajul depaseste chiar si 26%.

Sursa foto: un.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea