Cariera

#patroni #sefi #angajati #reduceri de personal #imm

Sefii intreprinderilor mici si mijlocii se gandesc la reduceri de personal

Reduceri de personal in randul IMM-urilor, anunta Newschannel.ro. Conform declaratiei presedintelui Uniunii Nationale a Patronatului Roman (UNPR), Petre Milut, aproximativ 90% dintre managerii de IMM-uri se gandesc sa reduca personalul, in acest an, cu circa 10% pentru a reduce din cheltuieli.

Sefii de intreprinderi mici si mijlocii se gandesc si la masura inghetarii salariilor in acest an, chiar daca in contractul colectiv de munca sunt stipulate cresteri de salarii. La aceasta masura se adauga si cea a concedierii unei parti a personalului, din cauza crizei. Conform sefului UNPR, una dintre masurile care ar putea duce la evitarea numarului mare de disponibilizari in randul IMM-urilor, ar fi scaderea contributiilor sociale.

Si seful fermierilor ameninta cu disponibilizari. Astfel, 6.700 de angajati ai grupului de firme InterAgro ar putea ramane fara un un loc de munca, incepand de astazi, potrivit declaratiilor recente ale patronului companiei, Ioan Niculae. Acesta a anuntat ca va inchide la inceputul acestei saptamani toate fabricile de ingrasaminte si va disponibiliza angajatii, dupa ce a amanat masura disponibilizarilor inca de anul trecut.

Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Marian Sarbu, a anuntat saptamana trecuta ca estimarile initiale privind numarul somerilor in 2009, de 525.000 de persoane, ar putea fi depasite cu 200-300.000 de persoane. In plus, din datele oficiale ale organizatiilor patronale rezulta ca numarul somerilor din Romania ar putea ajunge anul acesta la un milion, numai din constructii, transporturi, textile, agricultura si industria alimentara provenind peste 400.000 de persoane.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea