Cariera

#job #cv #scrisoare de intentie #loc de munca # cum sa scrii o scrisoare de intentie # cum sa scrii un cv

Scrisoarea de intentie, mai importanta decat CV-ul. Iata de ce!

Ai fi crezut vreodata ca decat sa iti treci in CV toate diplomele si recomandarile, mai bine scrii o scrisoare de intentie bine gandita? Tendinta angajatorilor este sa nu dea o asa de mare atentie experientei profesionale, cat mai ales modului in care demonstrezi ca esti persoana potrivita pentru postul pe care il vizezi.

"Nu-mi pasa daca CV-ul tau e umplut de premii marete. M-ai pierdut", spune Lauren Nelson, specialist in comunicare si vice-presedinte al companiei americane Aesthetic Cogency, citat de dailybusiness.ro.

In opinia sa, o scrisoare de intentie bine-scrisa vorbeste despre etica la locul de munca si despre atentia pe care potentialul angajat o are pentru detalii. In plus, arata cate ceva despre personalitatea candidatului respectiv. In schimb, o simpla lista cu realizari personale, asa cum este CV-ul, nu reuseste sa surprinda toate aceste lucruri.

Potrivit specialistului, doar 40% dintre candidatii pe un post ii inmaneaza angajatorului si scrisoarea de intentie. Dintre acestia, doar un sfert scriu si in ea si ceea ce trebuie. Ceea ce alegi sa incluzi in scrisoarea de intentie ii spune angajatorului daca experienta ta profesionala se potriveste cu jobul scos la concurs.

Foto: jlnixon.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea