Cariera

#salariu #crestere #economie #fmi #imprumut

Salariul minim pe economie ar putea sa nu mai creasca in acest an

Cresterea salariului minim pe economie ar putea fi blocata in acest an, in cazul semnarii unui acord cu FMI. Marian Sarbu , ministrul Muncii, a declarat aseara la Realitatea TV ca in contextul dat salariul minim pe economie la nivel national nu va mai fi majorat in cursul acestui an.

Conform declaratiilor ministrului guvernul roman va incerca sa se tina de promisiunile facute si va incerca sa protejeze categoriile sociale defavorizate si politicile sociale in general, in negocierile cu reprezentantii Comisiei Europene si ai FMI.

Ministrul crede ca alte cresteri salariale , care sa duca salariul minim pe economie la mai mult de 6 milioane de lei vechi ar putea fi blocate in acest context, al discutiilor cu FMI. In timpul intalnirilor cu reprezentantii FMI, care au inceput astazi la Bucuresti vor fi discutate mai multe aspecte, inclusiv referitoare la politicile sociale: politica salariala, probleme sau posibile reforme pe piata muncii, politica pensiilor, prestatiile de somaj si planurile pentru a intari protectia sociala a categoriilor foarte defavorizate.

Conform declaratiilor oficialului banii de la FMI nu vor merge catre asistenta sociala , ci pentru a se incerca asigurarea unei stabilitati financiare care sa poata sustine politicile sociale deja demarate. Printre acestea se numara cresterea punctului de pensie pana la 45% din salariul mediu pe economie, de la 1 aprilie, introducerea pensiei sociale minime garantate, de la 1 octombrie dar si introducerea din 2010 a unui de asigurare pentru toti cei care locuiesc la tara si lucreaza in agricultura si care nu au fost prinsi in vechile sisteme ale celor care au lucrat la fostele CAP-uri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea