Cariera

#job #mos craciun #job de sezon # salariu mos craciun

S-a dat drumul la joburile de sezon. Iata cat castiga un Mos Craciun in SUA

Unul din cele mai profitabile joburi in perioada sarbatorilor de iarna este postul de Mos Craciun in marile mall-uri .

Inca din luna august, companiile din SUA cu sedii in mall-uri incep recrutarile din biserici si scoli pentru sute de persoane care sa joace rolul lui Mos Craciun.

In ciuda crizei si a problemelor pe care companiile le au, un Mos Craciun care sa intampine familiile cu copii in mall poate castiga inte 8000 si 12.000 de dolari pe sezon. Suma difera de la un Mos Craciun la altul, in functie de barba pe care o are.

Spre deosebire de acestia, un simplu functionar la mall este platit cu 10 dolari pe ora. La un calcul de 40 de zile, acesta ar putea primi in jur de 2.300 de dolari.

In 2008, cand marii retaileri au fost nevoiti sa-si reduca drastic cheltuielile, multi Santa au fost disponibilizati , potrivit lui Connaghan, care este Mos Craciunul oficial al paradei de Craciun de la Hollywood.

"Exista o cerere mare pentru postul de Mos Craciun. Sunt atat de ocupat incat mi-am mai angajat inca doua ajutoare pentru a face fata solicitarilor", a declarat Steve Patterson, care ocupa postul de Mos Craciun intr-un mall din Denver.

Acesta taxeaza intre 350-400 de dolari pentru o aparitie, insa in New York, taxa poate ajunge si la 600 de dolari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea