Cariera

#job #manager #oameni de afaceri

“Romanul spune ca e supermanager, dar constati ca isi da cu stangul in dreptul”

Mai mult de jumatate dintre patronii romani spun ca au greutati in ocuparea posturilor de muncitori calificati , ingineri, dat si a functiilor de conducere, se arata in studiul privind deficitul de talente. In Europa, Orientul Mijlociu si Africa doar un sfert dintre angajatori declara ca au aceeasi problema.

Reprezentantii oamenilor de afaceri spun ca in ultima vreme au sesizat o diferenta mare intre modul cum se vad candidatii pe ei insisi si cum sunt ei de fapt in realitate, potrivit gandul.info.

" Acest ‘nu stiu ca nu stiu’ este legat de principii de eficienta. Te trezesti cu el, care ti se prezinta ca un supermanager, sau un muncitor bine calificat, ca spune ca a lucrat de la 8 dimineata la 8 seara. Si constati ca de fapt si-a dat cu stangul in dreptul", a declarat Florin Pogonaru , presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania ( AOAR ).


Muncitorii calificati si inginerii, greu de gasit


In clasamentul din acest an cu pozitiile cel mai greu de acoperit, fata de anul trecut, inginerii au coborat de pe prima pe a doua pozitie, in timp ce "muncitorii calificati" au urcat pe primul loc in top. Spre deosebire de rezultatele de anul trecut, managerii/functiile de conducere au fost mentionate de mai multi angajatori, urcand pe locul trei fata de pozitia a cincea ocupata cu un an inainte.

Unul din trei angajatori la nivel global are dificultati in ocuparea posturilor disponibile, arata studiul ManpowerGroup.

"Faptul ca nu putine organizatii - 53% in Romania - invoca lipsa competentelor sau a experientei in randul candidatilor drept principalele cauze ale deficitului de talente ar trebui sa reprezinte un semnal de alarma atat pentru companii si institutii educationale, cat si pentru guverne si indivizi", a declarat Valentin Petrof, Country Manager al ManpowerGroup Romania.

La nivel global, printre angajatorii care intampina cele mai mari greutati in ocuparea posturilor sunt cei din Japonia (80%), India (67%), SUA (52%), Argentina (51%), Turcia (48%), Elvetia (46%), Bulgaria (42%).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea