Cariera

Romanii vor avea greutati la angajare

Angajatorii au previziuni pesimiste in legatura cu angajarile in urmatoarea perioada. Aceasta este principala concluzie a studiului realizat de firma de recrutare Manpower, document lansat astazi la Bucuresti.

Conform acestuia, perspectivele de angajare pentru cei care se afla in cautarea unui loc de munca sunt nefavorabile, mai ales in urmatoarele trei luni. Angajatorii care au raspuns in cadrul acestui studiu au raspuns ca in perioada care urmeaza nu isi vor schimba politicile de angajare, activitatea pe piata muncii urmand a fi scazuta pentru o perioada.  

Din studiu reiese faptul ca Previziunea Neta de Angajare, un coeficient introdus de studiile Manpower la nivel mondial care se obtine facand diferenta dintre procentul de angajatori care anticipeaza o crestere a volumului total de angajari si procentul de angajatori care prevad o scadere a angajarilor in locatia lor, in trimestrul urmator, a scazut semnificativ fata de trimestrul trecut, dar si fata de anul trecut, cu pana la 40 de procente. In plus, documentul raporteaza cea mai pesimista perspectiva pe teritoriul tarii noastre, Previziunea Neta de Angajare atingand valoarea negativa de -4%.   

"Este pentru prima oara, de la inceperea studiului pe teritoriul nostru, din trimestrul 2 al anului 2008, cand sunt raportate intentii de angajare negative. Cea mai buna solutie pentru cei care se afla in cautarea unui loc de munca in aceasta perioada sumbra, este de a-si mentine la un nivel ridicat abilitatile si cunostintele detinute si de a intelege faptul ca angajatorii se vor focusa mai mult pe strategii de maximizare a productivitatii", a declarat Camelia Stanculescu , general manager al Manpower Romania.

Studiul Manpower privind Perspectivele Angajarii de Forta de Munca pentru trimestrul 2 al anului 2009 a fost realizat prin intervievarea unui esantion reprezentativ de 752 de angajatori din Romania. Toti participantii la acest studiu au trebuit sa raspunda la intrebarea: „Cum anticipati evolutia angajarilor totale in locatia dumneavoastra pe durata a trei luni, pana la sfarsitul lunii iunie 2009 in raport cu trimestrul actual?”

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea