Cariera

#cariera #loc de munca #romani # schimbare loc de munca

Romanii nu mai vor sa isi schimbe locul de munca

Romanii care sunt salariati nu mai vor sa isi schimbe locul de munca , arata un sondaj realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie ( IRES ). Conform datelor, doar 15% dintre angajatii romani sunt interesti de un alt job.

"Desi majoritatea dintre acestia spun ca si-ar dori sa lucreze in tara (56%), un procent semnificativ dintre romani, 44%, spera ca anul viitor sa lucreze in strainatate, acest procent prezentand o crestere de 7 puncte comparativ cu anul trecut. Aceasta tendinta este mai pregnanta in randul tinerilor cu varste intre 18-35 de ani care ar dori sa isi schimbe locul de munca (51,6%)", explica realizatorii sondajului IRES.

85% dintre romanii chestionati au precizat ca nu doresc sa isi schimbe locul de munca, in timp ce doar 15% s-au aratat interesati de acest lucru.

"Nivelul de educatie pare sa fie un factor relevant in analiza gradului de ocupare, respectiv cu cat acesta este mai ridicat, cu atat este mai mare gradul in care intervievatii detin un loc de munca.

Astfel, dintre cei fara studii sau cu studii primare doar 7,8% au un loc de munca, acelasi lucru fiind valabil pentru 39,3% dintre persoanele cu studii medii si pentru 59,3% dintre absolventii de studii superioare", se precizeaza in studiul sociologic.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea