Cariera

#cariere #locuri de munca #joburi strainatate

Romanii, campioni la joburile prost platite din tarile bogate

Romanii, polonezii si thailandezii au locuri de munca slab remunerate in Danemarca, in contextul in care danezii le refuza, chiar daca rata somajului este in crestere.

Angajatorii afirma ca locurile de munca fara calificare sunt acordate strainilor pentru ca danezii nu le doresc. Conform statisticilor, strainii ocupa 80 la suta din locurile de munca din industria hoteliera si a restaurantelor si 30 la suta in domeniul serviciilor de curatenie.

In prezent, rata somajului in Danemarca este de aproximativ 6 la suta, dupa ce in 2008 fusese de 2 la suta.

Multe dintre locurile de munca necalificata din tari precum Danemarca, Spania sau Marea Britanie sunt ocupate de imigranti romani.

Ultimele cifre arata ca strainii ocupa 80 la suta din toate locurile de munca din hoteluri, restaurante, firme de catring, si 30 la suta din joburile din domeniul curateniei. Unele companii daneze profita de muncitorii romani, avand in vedere ca acestia nu stiu limba daneza si nu-si cunosc drepturile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea