Cariera

#romania #cariere # specialisti it

Romania, India Europei. Cati specialisti IT producem anual

Florin Talpes, CEO Bitdefender , spune ca Romania a devenit "India Europei", insa numarul de specialisti IT care ies anual de pe bancile facultatii, aproximativ 10.000, este inca foarte mic comparativ cu cel din statul asiatic (200.000 de profesionisti ).

"Acum zece ani, noi ca industrie ne asteptam ca Romania o sa devina India Europei. Din nefericire , acest lucru s-a intamplat.
Spun din nefericire, pentru ca o tara ca Romania are o resursa limitata de specialisti in software si nu se poate compara cu India, care produce, in fiecare an, undeva intre 100.000-200.000 noi specialisti IT", a declarat Talpes.

In prezent, in jur de 100.000 de persoane lucreaza in companii de software, in Romania, iar aproximativ 10.000 de studenti ies in fiecare an de pe bancile facultatilor de IT.

"Cineva care se angajeaza intr-o firma de software in Bucuresti are sansa sa castige 1.000 de euro, dupa doar un an. In cate alte industrii mai poti spune asta?", a mai afirmat Talpes.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea