Cariera

#locuri de munca # crestere oferta locuri de munca #formare profesionala

Romania are o luna pentru a finaliza planul locurilor de munca

Pana la 15 aprilie, Romania trebuie sa finalizeze planul national pentru locurile de munca, decizie luata la nivelul Uniunii Europene si care se aplica pentru toate statele membre.

"Romania trebuie sa elaboreze, pana pe 15 aprilie, planul national al locurilor de munca, fiind o decizie luata la nivelul Uniunii Europene, astfel ca fiecare stat trebuie sa finalizeze acest plan", a declarat miercuri Ministrul Muncii, Claudia Boghicevici .

"Unul din obiectivele noastre legate de acest plan este de a asigura tinerilor in maxim patru luni de la finalizarea studiilor un loc de munca sau stagii de formare profesionala prin intermediul parteneriatelor cu institutiile private", a precizat ministrul Muncii in cadrul evenimentului IMM Forum .

Boghicevici a adaugat ca a fost infiintata o comisie a locurilor de munca care va functiona la nivelul fiecarui judet, comisie care va elabora o serie de masuri pentru mediul de afaceri.

"Am infiintat o comisie a locurilor de munca prin intermediul careia se vor elabora masuri cu impact pentru mediul de afaceri. Sindicatele, ONG-urile, patronatele sunt alaturi de noi si vrem sa folosim expertiza acestora. Vrem sa facem impreuna planul de formare profesionala si vrem sa identificam problemele legate de partea de pensii sau inspectia muncii ".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea