Cariera

#recomandari #job #angajare

Recomandarile angajatilor, principala sursa de recrutare in cele mai multe firme

Mai mult de jumatate din firmele din Romania isi recruteaza singure angajatii sau cheltuiesc pana la 50 de pentru recrutarea lor.

Un studiu comandat de HR Club si realizat de firma de cercetare arata ca cele mai multe firme au facut angajari in ultimele luni ale lui 2010 bazandu-se pe recomandarile interne si pe aplicatiile spontane.

Doar o treime dintre firme au apelat la surse externe de , arata studiul.

Principala sursa de pentru aproape 80% dintre firmele care au participat la studiu sunt chiar recomandarile venite din partea propriilor .

“Aceste metode sunt preferate de tot mai multi angajatori pentru ca implica costuri foarte mici. Astfel, firmele pot economisi sume importante”, au explicat specialistii in resurse umane , citati de Realitatea.net.

Firmele apeleaza si la alte metode de recrutare care costa mai putin decat serviciile specialistilor: selectarea candidatilor din propria baza de date, selectarea tinerilor cu potential aflati in programe de practica si algerea candidatilor direct de pe bancile scolii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea