Cariera

#job #somaj #rata somajului # statustica

Rata somajului, in scadere in luna iulie

In luna iulie , rata somajului a scazut fata de iunie, dar si fata de iulie 2010, potrivit unei statistici a Agentiei Nationale de Ocupare a Fortelor de Munca.

La nivel national, la sfarsitul lunii trecute s-a inregistrat o rata a somajului de 4,77%, cu 0,01 % mai mica fata de luna precedenta. Comparativ cu luna iulie a anului trecut, somajul a scazut cu 2,68%, scrie capital.ro.

Astfel, in evidentele agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca au fost 453.152 de persoane, numar in scadere comparativ cu luna anterioara (453.961 de someri).

Scaderi ale ratei somajului se inregistreaza in 22 de judete, cele mai importante scaderi fiind in: Covasna (cu 0,61 %), Vaslui (cu 0,47%), Buzau (cu 0,35 %), Constanta si Alba cu 0,24 %.

In schimb, "campioanele" la capitolul "cele mai ridicate niveluri ale ratei somajului" sunt judetele Vaslui (8,95%), Teleorman (8,68%) si Dolj (8,36%).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea