Cariera

#cariera #somaj #rata somajului #crestere rata somaj

Rata somajului a crescut in luna august

Rata somajului in forma ajustata sezonier a crescut cu 0,1% in luna august fata de luna anterioara, ajungand la 7,1%, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS).

Comparativ cu august 2011, rata somajului in randul persoanelor cu varste cuprinse intre 15 si 74 de ani a scazut cu 0,4 procente, numarul somerilor ajungand la 682.000.

"Pe sexe, rata somajului pentru barbati o depaseste cu 1,1 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 7,5% in cazul persoanelor de sex masculin si 6,4% in cazul celor de sex feminin). (...) Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata somajului a fost estimata la 5,8% pentru luna august 2012 (6,2% in cazul barbatilor si 5,1% in cel al femeilor)", se arata intr-un comunicat (INS).

Statistica mai arata ca un procent de 74.9% din numarul total al somerilor estimat pentru august il reprezinta somerii in varsta de 25-74 de ani.

Potrivit Biroului International al Muncii (BIM), somerii sunt persoanele cu varste cuprinse intre 15 si 74 ani care indeplinesc simultan trei conditii: nu au un loc de munca, sunt disponibile sa inceapa lucrul in urmatoarele doua saptamani, respectiv au cautat activ un loc de munca in decursul ultimelor patru saptamani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea