Cariera

#prime #salariu mediu #prime de sarbatori

Primele de sarbatori au crescut salariul mediu

Primele anuale si de sarbatori au dus la o crestere de 7,6% a salariului mediu nominal net in luna decembrie , pana la 1.604 lei.

"In luna decembrie 2011, in majoritatea activitatilor din sectorul economic nivelul castigului salarial mediu net a fost mai mare decat in luna precedenta ca urmare a acordarii de prime ocazionale (inclusiv cadou si tichete de masa ).

De asemenea, castigurile salariale medii nete din luna decembrie au fost mai mari comparativ cu luna precedenta ca urmare a realizarilor de productii ori incasarilor mai mari (functie de contracte), precum si a disponibilizarii salariatilor cu castiguri salariale mici", se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).

Valorile cele mai mari ale castigului salarial mediu nominal net s-au inregistrat in intermedieri financiare (4.348 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (928 lei).

Cele mai semnificative cresteri ale castigului salarial mediu net au fost raportate pentru fabricarea produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice (27,1%) si in telecomunicatii (23,4%).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea