Cariera

#biserica catolica #scandal sexual #pedofilie #preoti pedofilie #audieri preoti

Preotii de la Vatican, audiati pentru prima oara de ONU in cazul scandalului sexual de pedofilie

Mai multi preoti de la Vatican au fost audiati de comisia ONU pentru Drepturile Copilului. De asemenea, oficialii de la Vatican au fost pusi sa dea explicatii in ceea ce priveste masurile pe care le-au luat impotriva pedofiliei in cadrul Bisercii, un scandal ce a socat intreaga lume si pe care Vaticanul incearca sa il musamalizeze.

Aceste audieri sunt o premiera pentru Vatican. Preotii au fost audiati de catre un for international si au trebuit sa explice cu lux de amanunte ceea ce s-a intamplat in scandalul sexual ce a zguduit in 2013 Biserica Catolica.

Scandalul pedofiliei a izbucnit in timpul pontificatului lui Benedict al XVI-lea. Atunci au iesit la iveala fapte de nedescris, fiind raportate sute de cazuri de copii abuzati de preoti catolici de-a lungul deceniilor in mai multe tari din lume. Actualul Suveran Pontif, Papa Francisc, doreste sa puna capat acestor orgii si a cerut unei comisii nou-infiintate sa stabileasca sanctiuni drastice pentru preotii care abuzeaza minorii.

Sursa foto: stiri.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea