Cariera

#cv #postura #photoshop #tinuta eleganta #fotogafii #tricouri cu mesaje #aroganta

Poza din CV: 5 greseli pe care trebuie sa le eviti

Poza din CV reprezinta de cele mai multe ori o adevarata carte de vizita pentru cel care aplica pentru un post si, pentru unii angajatori, poate fi la fel de relevanta ca studiile sau experienta.

Iata cateva dintre greselile pe care un candidat le poate comite cand ataseaza o fotografie la CV:

1 Este foarte serios in fotografie respectiva. De cele mai multe ori, firmele vor sa angajeze persoane relaxate, optimiste, care transmit celor din jur energie pozitiva. O fotografie in care posibilul angajat este prea serios nu ii atrage pe angajatori. Mai mult decat atat, acestia pot considera ca postura in care pozeaza candidatul sugereaza aroganta.
2 Este excesiv de vesel. Pe de alta parte, nici extrema cealalta nu este recomandata. De exemplu, o companie multinationala respectabila va ocoli probabil CV-urile insotite de fotografii cu candidati care petrec intr-un club sau rad cu gura pana la urechi.

3 Fotografiile sunt prelucrate cu ajutorul Photoshop-ului. In incercarea de a face o cat mai buna impresie in fata angajatorului, unii candidati isi prelucreaza excesiv poza de CV, iar acest lucru va fi sesizat si de angajator. Multi angajatori prefera insa naturaletea in detrimentul artificialului si, drept urmare, vor ocoli CV-urile respective.
4 Candidatul apare imbracat in tricouri cu mesaje. Angajatorii nu vor fi incantati sa admire fotografiile in care cei care aplica pentru un post apar imbracati in tricouri cu diferite mesaje, inclusiv cele cu tenta sexuala, rasista sau homofoba. In locul acestor tricouri, candidatul ar trebui sa apeleze la o tinuta casual, simpla si totodata eleganta.
5 Fotografia este decupata defectuos. Exista situatii in care candidatii trimit CV-uri cu poze in care, desi si-au decupat fata, se pot observa umerii sau parul altor persoane din jurul lor. Preferabil ar fi imaginea sa nu fie decupata, iar fundalul folosit sa fie cat mai simplu si neutru.

Sursa foto: herworldplus.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea