Cariera

#angajat #cariera #somaj #angajator #somer

Portretul robot al somerului roman

Conform statisticilor, 1 din 3 romani se afla in somnaj de Mai bine de un an, iar cei mai multi dintre acestia sunt barbati, au peste 40 de ani si au un nivlel scazut de instruire .

Desi piata angajarilor s-a mai dezghetat, sunt totusi 121.000 de persoane care nu reuseasca sa isi gaseasca un loc de munca , iar majoritatea acestora au intre 40 si 49 de ani .

Din pacate, persoanele fara calificare sau cele cu un nivel scazut de instruire, sunt mai predispuse sa someze pe termen lung, desi acestia apeleaza la agentiile de ocupare in vederea unui loc de munca, iar lucrurile nu par sa se schimbe in avantajul lor: in ultimii ani, in Uniunea Europeana, peste 40% din perioadele de somaj, s-au intins pe o perioada mai lunga de un an.

Conform Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca, rata somajului a inresgistrat in luna iulie a acestui an, la nivel national, 4,7%, iar numarul somerilor este de peste 453.000.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea