Cariera

#inghetare #sindicate #patronat #minim #salariu

Patronatele vor salariul minim inghetat pana in iulie 2010

Patronatele cer inghetarea salariului minim la 600 de lei pana la jumatatea anului viitor si abia ulterior sa fie luata in considerare posibilitatea cresterii pana la 705 lei, in functie de situatia economica .

O eventuala majorare a salariului minim ar putea veni doar dupa luna iunie 2010. Vom putea fi de acord cu o eventuala crestere a salariului minim la 705 lei incepand cu luna iulie, in conditiile in care Guvernul va accepta sa deduca impozitul platit de angajator statului pentru cresterile salariale cuprinse in 600 si 1.000 de lei", a declarat, pentru Adevarul, Dan Matei Agathon , secretarul general al CONPIROM .

Fostul ministru, acum reprezentant al patronilor, a precizat ca in cazul in care Guvernul va decide majorarea salariului minim la 705 lei, confederatiile patronale nu vor aplica masura, ci vor negocia cu federatiile sindicale de ramura pentru venituri mai mici, ce pot fi sustinute de productivitatea muncii, dupa cum noteaza Adevarul.

El a precizat faptul ca si in prezent salariul minim este in anumite ramuri mai mic decat cel la nivel national, respectiv 600 de lei. “In industria pielariei salariul minim in plata este de 470 de lei, iar in textile- confectii , de 550 de lei", a adaugat Agathon.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea