Cariera

#forta de munca #ora de munca #sector bugetar

Ora de munca s-a scumpit in 2011

Costul orar al fortei de munca a crescut cu 9,76% in ultimele trei luni ale anului fata de aceeasi perioada a lui 2010.

Pe principalele activitati ale sectorului economic, cele mai mari cresteri ale costului orar al fortei de munca (in forma ajustata dupa numarul zilelor lucratoare ) s-au regasit in tranzactii imobiliare (15,89%), alte activitati de servicii (14,96%) si activitati profesionale , stiintifice si tehnice (11,45%).

Cresterile cele mai mici au avut loc in activitatile de servicii administrative si servicii suport (2,19%), respectiv distributia apei, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare (5,03%).

In sectorul bugetar, ca urmare a salarizarii diferite aplicate in cei doi ani pentru personalul platit din fonduri publice, s-au inregistrat cresteri ale costului orar al fortei de munca (in forma ajustata dupa efectul zilelor lucratoare) in sanatate si asistenta sociala cu 18,88%, in administratie publica cu 14,53% si in invatamant cu 12,72%.

Cresterea fata de acelasi trimestru al anului precedent - indici in forma ajustata dupa numarul zilelor lucratoare - pentru componenta privind cheltuielile directe (salariale) cu forta de munca a fost de 9,76%, iar pentru indicii in forma bruta (neajustata) de 10,05%.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea