Cariera

#locuri de munca #cas #guvern #piata muncii # creare locuri de munca # limitare fiscalitate

Oamenii de afaceri dau Guvernului solutii pentru crearea de locuri de munca

Printre masurile pe care Guvernul ar trebui sa le ia, pentru stimularea pietei muncii si pentru crearea unor noi locuri de munca se numara reducerea CAS si limitarea fiscalitatii.

Maria Grapini , proprietara businessului Pasmatex, sustine ca "din 2009, cand s-a recunoscut ca este criza, autoritatile au inceput sa creasca taxele si au inceput cu impozitul minim". In opinia lui Maria Grapini , ar trebui refacuta toata legislatia fiscala si cea a muncii. "Pentru IMM-uri ar trebui o politica fiscala diferentiata fata de companiile mari pe modelul unui scut fiscal.

De exemplu, nu as pune IMM-urile sa plateasca taxele decat o data pe trimestru. Companiile mari ar trebui sa plateasca in alta frecventa fata de IMM-uri. In plus, urgent, ar trebui scazut CAS-ul pentru ca a fost o taxa introdusa temporar si ar fi o gura de oxigen pentru IMM-uri", mai spune Maria Grapini. Omul de afaceri Stefan Vuza spune ca, daca se coboara fiscalitatea, poti fi rentabil ca antreprenor .

"Daca fiscalitatea este mare, produsul este scump si nu se vinde. In continuare, avem cea mai mare fiscalitate pe munca. Ca salariatul sa primeasca 100 de lei, noi trebuie sa mai dam 82 de lei la stat, in Europa nu exista asa ceva. Normal ca nu esti tentat sa angajezi oameni fiindca sunt prea scumpi", spune Stefan Vuza.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea