Cariera

#prenume #influenta prenume #prenume cariera #prenume castig

Oamenii cu prenume scurte au mai mult succes in cariera

Site-ul de recrutare TheLadders a realizat un sondaj care arata ca persoanele cu prenume scurt, precum Ana sau Dan, au, in general, salarii mult mai mari decat cele care au un prenume foarte lung.


In cadrul sondajului au fost testate 24 de perechi de nume, Dana si Daniela, Sebi si Sebastian, iar rezultatele au aratat ca, in toate cazurile, exceptand unul, persoanele cu prenume scurte castiga considerabil mai mult.

John L. Cotton, profesor de management la Marquette University, a studiat perceptia oamenilor asupra prenumelor si a constatat ca prenumele scurte sunt considerate mult mai accesibile si mai "umane".

Cotton spune, de asemenea, ca are insa anumite retineri in ceea ce priveste sondajul realizat de site-ul TheLadders.

"Nu cred ca poti sa iti alegi un nume si, astfel, sa faci mai multi bani, dar poti sa alegi un nume care sa te faca sa castigi mai putin. Intr-o cercetare a profesorilor de la Marquette, a iesit la iveala ca prenumele comune erau preferabile celor exotice sau ciudate", a explicate John L. Cotton.

Sursa foto: argesplus.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea