Cariera

#interviu #cv #curriculum vitae #angajat #angajare #candidat #angajator #job #loc de munca

Numerele din CV atrag atentia angajatorului!

CV-ul tau ii ofera angajatorului posibilitatea de a te cunoaste. Vorba prea lunga insa ii va pierde interesul acestuia. Ofera-i niste cifre concrete si vei vedea cum "vorbiti" pe aceeasi limba. Iata cum poti folosi cifrele in CV pentru a obtine jobul dorit.

 

Angajatorul va acorda doar cateva secunde fiecarui CV pe care il are in fata sa , timp in care pur si simplu va scana informatia cautand indicii care te-ar putea recomanda drept candidatul ideal.

Numerele reprezinta unul dintre cele mai valoroase mijloace prin care te poti face cunoscut. De ce? Pentru ca acestea arata fapte concrete, valori, un pret, o miza clara si concisa, care iti exprima adevarata valoare.

Iata un exemplu care iti va oferi o idee despre impactul pe care il au numerele in CV:

 

Exemplu 1: Am creat un program care sa reduca din costurile companiei.

Exemplu 2: Am creat un program care sa reduca cheltuielile companiei cu pana la 20%.

 

Daca in primul exemplu i-ai comunicat angajatorului realizarile tale, in al doilea i-ai aratat acestuia ce inseamna, de fapt realizarile tale.

Rezultatele, transformate in numere, sunt cele care il determina pe angajator sa te invite la interviu si sa te cunoasca. Chiar daca nu stii valori exacte, poti folosi aproximari. Ai grija insa si nu „umfla” numerele din CV-ul tau. Pe langa faptul ca gestul este lipsit de etica , sunt sanse mari ca mai devreme sau mai tarziu sa fii prins cu minciuna si sa iti strici iremediabil reputatia, pe langa pierderea locului de munca . Incearca sa fii cat mai realist.

Cifrele introduse in CV trebuie sa reflecte doua lucruri importante pentru angajator: ce ai facut pentru a ajuta compania sa castige mai multi bani si cum ai ajutat compania sa reduca din cheltuieli. Aceste doua notiuni te vor califica drept angajatul perfect. Bineinteles, aceste intrebari isi vor gasi raspuns prin proiectele derulate de tine, rezultatele obtinute, experienta de lucru, etc.

Atunci cand raspunzi la cele doua intrebari, trebuie sa mentionezi si rolul tau in atingerea rezultatelor respective. Transforma in numere cat mai multe aspecte ale joburilor precedente. Nu uita sa treci in CV si proiectele in care ai lucrat alaturi de o echipa sau chiar ai coordonat cativa oameni. Angajatul ideal trebuie sa fe capabil de a se adapta rapid si de a lucra eficient cu oricine.

Chiar daca iti va fi destul de greu la inceput sa iti schimbi strategia de scriere a CV-ului intr-una mai agresiva, asa cum este cea a folosirii numerelor, nu uita ca trebuie sa faci fata competitiei. Este foarte posibil sa nu ai nici macar dreptul la un interviu daca nu reusesti sa ii atragi atentia angajatorului, iar vorbele fara sustiere concreta nu te vor scoate in evidenta.

Rezultatele concrete ii vor demonstra angajatorului faptu lca esti o persoana ambitioasa, orientata catre succes, care isi urmareste telurile si stie sa gaseasca mijloacele pentru a le atinge. Aseaza-le apoi in pagina pentru a-i oferi angajatorului recomandarea candidatului perfect.

Sursa foto : dailysoft.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea