Cariera

Numarul somerilor din tara noastra ar putea fi cu mult mai mare decat estimarile initiale

Estimarile Guvernului privind numarul somerilor din acest an ar putea fi depasite cu 200-300.000 de persoane din cauza crizei, a anuntat ministrul muncii Marian Sarbu , citat de Realitatea TV. Aceasta declaratie a venit in timpul intalnirii de astazi dintre reprezentantii ministerului si cei ai sindicatelor care au iesit astazi in tara.

Pentru a putea lupta cu aceasta crestere bugetul ministerului va fi suplimentat cu 500 milioane lei care vor fi folositi pentru plata somajului si alte masuri de formare profesionala .

Dupa discutiile purtate cu sindicalistii, ministrul a anuntat ca sporurile nu vor fi eliminate, dar fiecare institutie va putea negocia cu salariatii valoarea acestora, astfel incat sa se poata incadra in bugetul aprobat. In plus, Sarbu a declarat ca autoritatile se vor asigura ca vor avea bani ca sa plateasca indemnizatiile de somaj si sumele necesare legate de masurile active pentru acest an.

Seful ministerului muncii a adaugat ca Executivul incearca sa acorde o atentie speciala celor care au venituri mici , respectiv categoriilor vulnerabile, care sunt cele mai afectate de criza.

In urma intalnirii de la minister, Marian Sarbu a anuntat ca ziua de astazi "ar putea pune punct discutiilor pe tema sporurilor", raspunsul sindicalistilor fiind acela ca se gandesc la noi masuri de protest.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea