Cariera

#angajati temporar #contract de munca temporar #contract angajare

Numarul angajatilor temporar a crescut cu 10%

Peste 55.000 de romani au lucrat pe baza de contract de munca temporar , in 2011, in crestere cu 10% fata de 2010, conform estimarilor expertilor Accace.

Cresterea numarului de angajati temporar va fi impulsionata si de modificarea adusa Codului Muncii in 2011. Astfel, un angajat temporar trebuie sa beneficieze de acelasi nivel de salarizare ca si un angajat pe perioada nedeterminata care indeplineste acelasi tip de munca sau unul similar, indiferent de felul in care a fost angajat - direct sau printr-un agent de munca temporara .

"Companiile sunt din ce in ce mai interesate sa flexibilizeze relatia directa dintre numarul de angajati si nivelul cererii de servicii sau produse, un avantaj oferit de furnizorul de munca temporara . Se observa o crestere a cererii pe acest segment, acest trend datorandu-se atat noilor reglementari in domeniu, care favorizeaza munca temporara, cat si faptului ca angajatorii sunt din ce in ce mai atenti la optimizarea costurilor", a declarat Bogdan Badea, Business Development Manager Accace Romania.

Pentru comparatie, piete precum Anglia, Franta sau Germania au milioane de angajati temporari fiecare, in timp ce Europa Centrala si de Est are piete de ordinul sutelor de mii de angajati temporari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea