Cariera

#angajat #pfa #contract de munca

Noi drepturi pentru PFA: Vor putea face angajari cu contract de munca

O ordonanta de urgenta discuta de Guvern acorda noi drepturi pentru PFA-uri. Persoanele fizice autorizate vor avea dreptul sa angajeze cu Contract individual de munca terte persoane pentru desfasurarea activitatii pentru care au fost autorizate.

Legislatia actuala nu permite PFA-urilor sa angajeze cu contracte de munca terte persoane, insa modificarea legislativa ar putea schimba situatia in curand.

"persoana fizica autorizata isi poate desfasura activitatea individual si independent sau poate angaja, in calitate de angajator, terte persoane cu contract individual de munca, inregistrat la inspectoratul teritorial de munca", se arata in actul normativ, citat de CariereOnline.ro.

Potrivit ordonantei discutate de Executiv, persoana fizica autorizata nu va fi considerata un angajat al unor terte persoane cu care colaboreaza, nici macar in cazul in care colaborarea este exclusiva.

Ordonanta are in vedere stimularea mediului de afaceri si marirea ritmului de crestere economica prin suplimentarea veniturilor la bugetul de stat si plata contributiilor aferente.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea