Cariera

#angajat #eficienta #internet # navigare pe internet # productivitate angajat

Navighezi pe Internet in timpul serviciului? Esti mult mai eficient decat cei care nu o fac!

Timpul petrecut pe Internet in timpul serviciului creste productivitatea angajatilor, prin recreerea psihicului, se arata intr-un studiu realizat de cercetatorii Universitatii Nationale din Singapore.

Studiul se numeste "Impact of Cyberloafing on Psychological Engagement" a fost prezentat saptamana trecuta la San Antonio, Texas (SUA), in cadrul conferintei anuale "Academia Managementului".

Studiul condus de Don Chen si Vivien Lim de la Universitatea din Singapore a constat in a ruga doua grupuri de studenti sa citeasca un text si sa sublinieze litera "e" de fiecare data cand o intalnesc.

Dailymail.co.uk scrie ca cercetatorii au descoperit faptul ca cei care au navigat pe Internet in timpul acestei sarcini au fost mult mai eficienti deoarece aveau un nivel mai scazut de de oboseala si plictiseala .

"Atunci cand intra pe Internet, oamenii aleg de obicei sa viziteze doar paginile favorite- este ca si cum ai merge in pauza la cafea. Prin comparatie, angajatii nu pot controla natura email-urilor care ajung in Inbox, iar citirea si redactarea de raspunsuri sunt mult mai solicitante din punct de vedere cognitiv, intrucat trebuie sa acorzi mai multa atentie la ceea ce scrie in email.", a declarat Vivien Lim.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea