Cariera

#uniunea europeana #muncitori #munca in strainatate # cetateni UE

Muncitorii din afara UE vor avea aceleasi drepturi ca cetatenii Uniunii

Migrantii din tari non-UE care lucreaza legal in UE se vor bucura de drepturi similare cu cele ale cetatenilor comunitari in ceea ce priveste conditiile de munca, securitatea sociala si accesul la serviciile publice.

Toate acestea sunt incluse intr-o noua legislatie , "permisul unic", votata marti de Parlamentul European, reunit in sesiune plenata la Strasbourg .

Noua legislatie va permite lucratorilor straini sa obtina permise de munca si de sedere printr-o procedura unica, iar statele membre vor avea la dispozitie doi ani pentru a-si adapta legislatia nationala la noile reglementari .

Directiva "permisul unic" vine in completarea altor masuri privind migratia legala, precum "cartea albastra", si este conceputa pentru a facilita migratia necesara pentru a satisface nevoile de pe piata muncii din UE.

Eurodeputata franceza Veronique Mathieu (PPE) a declarat ca "directiva privind permisul unic permite un raspuns partial la criza de forta de munca care se profileaza la orizont".

"Ea permite de asemenea un control al fortei de munca. Este mai bine sa avem o migratie legala, sa dejucam orice tentativa de frauda si de migratie ilegala", a adaugat Veronique Mathieu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea