Cariera

#munca #somaj #sanatate mintala

Munca poate dauna uneori sanatatii mintale mai mult decat somajul

Chiar daca lipsa unui loc de munca te poate afecta psihic in timp, se pare ca unele joburi " toxice " sunt chiar mai daunatoare pentru sanatatea mintala.

Un studiu realizat de Australian National University si preluat de Wall Street Journal arata ca anumite locuri de munca pot avea un efect mai negativ asupra psihicului uman decat somajul.

"Uneori este mai bine sa nu ai niciun serviciu decat sa muncesti in conditii toxice pentru sanatatea ta mintala", se arata in raportul citat de Realitatea.net.

Peste 7000 de persoane au fost analizate timp de mai mult ani in cadrul studiului, iar cercetatorii au comparat natura locului de munca cu sanatatea mintala a subiectilor.

Multe persoane fara loc de munca aveau un tonus psihic mai bun decat angajatii care munceau in conditii de stres, cu sefi autoritari si cu slujbe prost platite.

Studiul a urmarit si somerii care au reusit sa-si gaseasca un loc de munca " toxic ", iar rezultatele arata ca parametrii de sanatate mintala a acestora s-au deteriorat fata de perioada in care nu au avut un loc de munca.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea