Cariera

#munca #cariera #munca la negru

Munca la negru a fost amendata cu 101 mil. lei in 2011

Inspectia Muncii a aplicat, in urma controalelor derulate in primele 11 luni ale anului, 16.552 de amenzi in valoare totala de peste 119 milioane lei, dintre care peste 101 de milioane pentru munca nedeclarata, au anuntat, luni, oficialii institutiei.

Potrivit reprezentantilor de la Inspectia Muncii, in cele 99.662 de controale efectuate, inspectorii de munca au aplicat 61.925 de avertismente , dispunand 307.990 de masuri pentru remedirea neconformitatilor.

In intervalul mai-noiembrie, echipele de control au defasurat 51.942 de controale si au depistat 10.765 de persoane fara forme legale de angajare, la 4.785 de angajatori.

Inspectoratele teritoriale de munca au sesizat organele de cercetare penala pentru 266 de fapte prevazute de legislatia muncii ca fiind infractiuni, respectiv pentru primirea la munca a mai mult de cinci persoane fara forme legale de angajare, pentru nerespectarea regimului de munca al minorilor sau pentru refuzul in mod repetat de a permite accesul inspectorilor de munca in oricare dintre spatiile unitatii sau de a pune la dispozitia acestora documentele solicitate, potrivit legii.

Potrivit celor de la Inspectia Muncii, in perioada ianuarie-noiembrie au fost incheiate 3.599 de contracte colective de munca.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea